Aarhus - Europas Kulturhovedstad 2017


Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Mere end noget andet handler Aarhus 2017 om det at gentænke: Det overordnede tema “Let’s Rethink” signalerer, at Aarhus 2017 vil omdanne Region Midtjylland til et kulturelt laboratorium, hvor alternative løsninger spirer og gror. Læs mere om Aarhus 2017 her.

Aarhus er også Danmarks 2. vækstcenter med gode rammebetingelser for byen erhvervsliv. Den fælles vision er at skabe endnu flere løsninger på globale udfordringer. Byen har stærke erhvervs- og videnmæssige styrkepositioner inden for blandt andet cleantech, fødevarer, sundhedspleje og IKT, design, arkitektur og mode. Styrkepositioner, der hviler på en lang tradition for samarbejde mellem virksomheder, forskning og brugere af nye løsninger. Læs mere om Aarhus som erhvervsby her.

Aarhus når i 2017 også en historisk milepæl i ambitionen om at være CO2-neutral. I 2013 er Studstrupværket overgået fra kul og fossil energi til træpiller og grøn energi. Omstillingen betyder, at 95% af byens borgere og virksomheder nu har fået grøn strøm og varme. Arbejdet med at gentænke og udvikle grønne løsninger og produkter til et CO2-neutralt Aarhus rummer også store eksportmuligheder. Når virksomheder, kommuner og forsyningsselskaber samarbejder om de ambitiøse klimamål, giver det kompetencer, konkrete løsninger og referenceprojekter, der efterspørges verden over. Læs mere om Aarhus som CO2-neutral by her.